انتقال دانشجویان از خارج ، دانشجویان ایرانی در خارج از کشور. دانشجویانی که در دانشگاههای خارج درس می خونن.
تمامی دانشجویانی که تحصیل خود را از ابتدای سال ۲۰۱۷ در دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت در خارج از کشور آغاز کنند، برای انتقال به داخل کشور باید مطابق با آیین نامه ابلاغ شده عمل کنند. این آییننامه در راستای ارتقای کیفیت آموزش علوم پزشکی و ضرورت اطمینان از توانایی علمی تمامی دانشجویانی که در دانشگاههای خارج از کشور به تحصیل اشتغال داشته و متقاضی انتقال به دانشگاههای داخل کشور هستند بازنگری و تصویب شد.
انتقال دانشجویان از خارج ، دانشجویان ایرانی در خارج از کشور
آییننامه انتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی خارج از کشور به دانشگاههای علوم پزشکی داخل کشور (پردیس های خودگردان و ظرفیت مازاد)، در شصت و دومین جلسه (تاریخ ۲۰ دی ماه ۹۴) شورای عالی برنامهریزی علوم پزشکی در ۱۳ ماده و ۱۷ تبصره مورد بازنگری و تصویب قرار گرفته است.
این آیین نامه برای کلیه دانشجویانی که تحصیل خود را از ابتدای سال ۲۰۱۷ در دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت شروع کنند، لازمالاجراست، و با توجه به ابلاغ آن، کلیه مصوبات و آییننامههای مغایر برای مشمولان این آییننامه ملغی شده است.
دانشجویان خارج از کشور:
انتقال دانشجویان ایرانی از دانشگاه های خارج به دانشگاههای داخل کشور (در پردیس های خودگردان و ظرفیت مازاد) منوط به احراز شریط عمومی و اختصاصی و سایر شرایط مندرج در این آیین نامه، ارایه مدارک مورد تایید سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشور مبدا و موافقت شورای انتقال وزارت بهداشت است. پذیرش صرفاً در پردیس خودگردان دانشگاههای علوم پزشکی کشور یا در قالب ظرفیت مازاد اعلام شده در دفترچه آزمون سراسری همان سال یا در دانشگاه آزاد اسلامی امکان پذیر است.
دانشجویانی که در خارج از کشور در مقاطع مختلف (کاردانی، کارشناسی، کارشناسیارشد، دکتری حرفهای و … ) به تحصیل اشتغال دارند، در صورت احراز شرایط انتقال، فقط در همان مقطع تحصیلی یا مقطع پایینتر در دانشگاههای داخل کشور مجاز به ادامه تحصیل هستند.
دانشجویانی که حداقل شرایط لازم برای انتقال در مقطع تحصیلی خود را ندارند، به شرط داشتن شرایط و معدل مقطع تحصیلی پایینتر میتوانند به مقطع پایینتر منتقل شوند.
شرایط عمومی دانشجویان ازخارج کشور:
از جمله شرایط عمومی انتقال، خروج قانونی از کشور، مورد تایید بودن دانشگاه محل تحصیل متقاضی با توجه به آخرین مصوبات شورای عالی ارزشیابی مدارک تحصیلی قابل دسترسی در سایت مرکز خدمات آموزشی، نداشتن منع قانونی برای ادامه تحصیل در دانشگاه مبدا و دانشگاههای داخل از نظر مقررات آموزشی و نظام وظیفه است.
نکته مورد توجه این است که انتقال از دانشگاههایی که نام آنها در لیست دانشگاههای مورد تایید از نظر وزارت بهداشت نیستند، ممنوع است.
همچنین دارا بودن دیپلم ۱۲ ساله یا دیپلم ۱۱ ساله متوسط و گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی یا معادل ارزشیابی شده آنها به تایید وزارت آموزش و پرورش در رشته های علوم تجربی یا ریاضی فیزیک الزامی است و از جمله شروط انتقال است.
مدارک ارزشیابی شده دیپلم متوسطه و دوره پیش دانشگاهی صرفاً در خصوص افرادی که قبل از سن ۱۸ سالگی در خارج از کشور حضور داشتهاند، قابل پذیرش است.
ضمن آنکه صرفاً مدارک دیپلم و پیش دانشگاهی که قبل از شروع به تحصیل در دانشگاه مبدا اخذ شده ، قابل استناد است.
دارا بودن مدرک تحصیلی هر دوره برای ورود به دوره بعد، که مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باشد.