رشته های بدون کنکور ، ورود به دانشگاه بدون کنکور ،کنکور دیگر آن تب وتاب چند سال گذشته را ندارد، از اضطراب و استرس آن تا حدود زیادی کاسته شده و این همه بهدلیل افزایش ظرفیت آموزش عالی کشور است. در زمان انتخاب رشته این رشته ها را هم باید در همان لیست ۱۵۰ تایی وارد کنید.
در کنکور بیشترین شانس قبولی در گروه آزمایشی ریاضی و فنی با ۸۷ درصد و کمترین شانس قبولی در داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی با ۳۱ درصد است، شانس قبولی در سایر گروههای آزمایشی بهترتیب گروه علوم انسانی ۸۱ درصد، گروه هنر ۴۳ درصد و گروه زبانهای خارجی ۳۲ درصد است. از کل داوطلبانکنکور امسال، ۶۳درصد شانس قبولی در کل دانشگاهها را دارند.
برای ثبت نام نیاز به شرکت در کنکور نیست!
امسال برای اولین بار، قبل از ثبت نام کنکور سراسری، ظرفیت رشته های بدون کنکور اعلام می شود. پس دانش آموز نیاز به شرکت در کنکور ندارد.در این سیستم ، دانش آموزان ، مسقیما به دانشگاههاییکه رشته های بدون کنکور ثبت نام می کنند، مراجعه میکنند و در وب سایت دانشگاه ثبت نام اولیه خود را انجام میدهند.داوطلبان مدارک خود را پس از ثبت نام به دانشگاه ارائه میکنند. در نهایت دانشگاه پس از بررسی مدارک اعلام پذیرش خواهد کرد.ثبت نام این رشته ها از بهمن ماه آغاز می شود . پذیرش هر دانشگاه و موسسه آموزش عالی به طور مستقل است. یعنی میتونی برای چند دانشگاه ثبت نام کنی و مدارک بفرستی تا ببینی کدوم شانس بیشتری داری. ثبت نام برای نیم سال دوم امسال و سال دیگه انجام می شه.
جزئیات رشته های بدون کنکور
ظرفیت دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور طی چند سال اخیر رشد چشمگیری داشته است و در ۱۰هزار کدرشته محل، کنکور دیگر معنایی ندارد. داوطلبان بدون کنکور در این رشتهها پذیرفته میشوند. ۶۶۷هزار داوطلب کنکور امسال وارد دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور میشوند . داوطلبان درصورت غایب بودن و ثبتنامنکردن در کنکور هم میتوانند برای انتخاب رشتههای بدون آزمون اقدام کنند. حتی اگر داوطلبان در دورههای بدون آزمون هم ثبت نام نکرده باشند، سازمان سنجش فرصتی را فراهم میکند که این ثبت نام صورت گیرد، از سوی دیگر داوطلبانی که در پذیرش با آزمون شرکت کردهاند در پذیرش بدون آزمون هم میتوانند شرکت کنند. سوابق تحصیلی و معدل کتبی ۲ملاک اصلی پذیرش بدون آزمون دانشجوست.
پذیرش مستقل دانشگاه آزاد
پذیرش این دانشگاهها بهصورت مستقل انجام میشود. خدایی افزود: با تجمیع پذیرش و اضافه شدن ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی، ظرفیت پذیرش برای همه دانشگاهها اعم از دولتی و آزاد اسلامی به حدود۸۰درصد میرسد. در۹۳درصد رشته محلهای دانشگاه آزاد اسلامی دانشجویان بدون آزمـون و در ۷درصد بقیه رشتهها، داوطلبان پس از قبولی در کنکور جذب میشوند.
گسترش بدون ضابطه و بحران بیکاری
بسیاری از کارشناسان معتقدند ظرفیت آموزش عالی کشور بیرویه و بدون کار کارشناسی افزایش یافته . یکی از تبعات آن کاهش سطح کیفی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی است . که نهایتا منجر به خالی ماندن بیش از ۵۰۰هزار صندلی خالی در آموزش عالی کشور، بهویژه در بخش غیردولتی- غیرانتفاعی شده است. برای شکستن سد کنکور و مقابله دانشگاه آزاد اسلامی تعداد واحدهای دانشگاه پیام نور از یک سو و از سوی دیگر تعداد مؤسسات آموزش عالی غیردولتی-غیرانتفاعی و جامع علمی – کاربردی بدون هیچ محدودیتی گسترش یافت. در واقع کیفیت در آموزش عالی کشور فدای کمیت شد. اکنون داوطلبان به راحتی موفق به ورود به آموزش عالی میشوند ولی پس از فارغالتحصیلی موفق نمیشوند به بازار کار ورود کنند . نسبت بیکاران دیپلمه به دانشآموختگان دانشگاهها یک به ۱۰است . که با توجه به روند فعلی به این درصد افزوده میشود. اکنون داوطلبان برای ورود به رشتههای پرطرفدار در کنکور شرکت میکنند و به جرأت میتوان گفت کنکور در بسیاری از رشتهها دیگر معنای گذشته را ندارد و داوطلبان به راحتی میتوانند در دانشگاههای دولتی، آزاد و غیردولتی- غیرانتفاعی و جامع علمی – کاربردی در رشته دلخواه، به جز چند رشته خاص، ادامه تحصیل بدهند.
آموزش عالی کشور ما طی ۸سال اخیر نتوانست با صنعت و نیازهای جامعه تعامل خوبی داشته باشد. بسیاری از دانشآموختگان بیکار هستند و جالب اینکه با وجود اجرای طرح آمایش سرزمینی، هنوز هم در رشتههایی دانشجویان پذیرش و تربیت میشوند که کشور اصلا نیازی به آنها ندارد و چند سال پیش از نیاز به این رشتهها اشباع شده است.ارتباط بخش آموزش عالی کشور با بخش صنعت نیز بسیار ضعیف است، اکنون سد کنکور دانشگاهها از مقاطع کاردانی و کارشناسی به تحصیلات تکمیلی(مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری) منتقل شده، وقتی دارندگان مدرک کارشناسی از جذب در بازار کار ناامید میشوند بهناچار به امید یافتن شغل در خور شأن خود سعی میکنند وارد مقاطع تحصیلی بالاتر شوند و موضوع بیکاری با فارغ التحصیلی آنان در مقاطع ارشد و دکتری به بحران تبدیل میشود. فارغالتحصیلان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری توقع جذب در سازمانها و دستگاههای دولتی با حقوق و مزایای بالا را دارند، درحالیکه کشور نیازی به این تعداد کارشناس ارشد و دکتری ندارد.
دانشگاه پیام نور:
دانشگاه پیام نور هم به عنوان یکی از بزرگترین دانشگاههای آموزش مجازی دنیا به دو طریق بذون کنکور دانشجو می گیره.هم از طرق ثبت نام و هم دوره های فراگیر
دانلود دفترچه ی رشته های بدون کنکور سراسری
دانلود دفترچه ی رشته های بدون کنکور دانشگاه آزاد