امتحانات نهایی ، امتحان نهایی ، امتحان هماهنگ کشوری . امتحانی که سوالاتش در کل کشور یکسان است. همزمان هم برگزار میشه.
برگزاری امتحانات نهایی یه قدم برای برقراری عدالت آموزشی در سراسر کشور هست. چون سوالات در سراسر کشور یکسانه ، همزمانن برگزار میشه . معلم خودت هم تصحیح نمی کنه!
امتحانات نهایی ، امتحان نهایی ، امتحان هماهنگ کشوری
در نظام قدیم هر دانش آموز سه مرحله در امتحانات نهایی شرکت می کرد. دفعه ی اول بعد از پایان ۵ سال آموزش ابتدایی . ( کلاس پنجم) دفعه ی بعد بعد از پایان دوره ی راهنمایی ( کلاس هشتم) و دفعه ی آخر پایان سال دوازدهم و برای اخذ دیپلم. در امتحانات نهایی دانش آموز به محل دیگه ای غیر از مدرسه ی خودش میره . ( حوزه) سوالات به صورت کشوری و توسط اداره ی آموزش و پرورش طرح میشه. با اقدامات امنیتی ( که چندان هم موفق نبوده ) برای مدارس ارسال میشه. همه ی کشور سر یه ساعت مشخص در حوزه امتحان می دن. بعد از امتحان هم برگه ها طبق کلیدی که توسط ارداره ی آموزش و پرورش ارسال شده تصحیح می شه. در همون حوزه! توسط یه دبیر دیگه ! پس انگار امتحانات نهایی خیلی منظم تر و حسابی تر از امتحانات داخل مدرسه اتون هست . برنامه ی این امتحانات نهایی زودتر توسط اداره ی آموزش و پرورش اعلام میشه.
لو رفتن سوالات امتحانات نهایی:
در سالهای اخیر عده ای سود جو و فرصت طلب، از کم توجهی مسئولان استفاده کرده و سوالات امتحانات نهایی را قبل امتحان نهایی به فروش می رسانند . البته بعضی ها هم به دروغ سوالات امتحانات نهایی دروغین را به فروش رسانده اند. این خودش می تونه عدم اطمینان برای بچه ها ایجاد کنه. اداره ی آموزش پرورش قول داده امسال اینطوری نشه.
نتیجه ی امتحانات نهایی به چه درد می خوره:
با نتایج این امتحانات ، معدل دیپلم مشخص میشه . این معدل به درد پذیرش در دانشگاه برای رشته های بدون کنکور می خوره.