مشاوره تحصیلی به چه معنا می باشد و به طور کلی چه اهمیتی دارد؟

مشاوره تحصیلی و فن مشاوره در معنای عام به معنای کمک گرفتن، راهنمایی گرفتن، کسب اطلاعات و راه کارهای صحیح در زمینه های مورد نظر برای رسیدن به نتایج مطلوب و جلوگیری از زیان های جبران ناپذیر مثل صرف هزینه های اضافی، صرف زمان و بسیاری موارد  دیگر می باشد. اما مشاوره تنها به مسایل کاری و خانوادگی (نظیر مشاوره قبل و بعد ازدواج) محدود نشده و یکی مواردی که این روزها از تخصص مشاوران استفاده می شود مقوله تحصیلات دانش آموزان در مقاطع مختلف است.
مشاوره تحصیلی صحیح در هر مقطعی می تواند روال تحصیلی و آموزشی دانش آموزان را کنترل کرده و در نظر داشتن علایق دانش آموزان و همینطور توجه به توانایی هایی که دارند بهترین و مناسب ترین راه را به آن ها پیشنهاد دهند تا بتوانند با برداشتن گام های درست روز به روز به قله های موفقیت نزدیک شوند بدون آن که نیازی به امتحان موارد مختلف برای رسیدن به اهدافشان باشد.
گرفتن یک مشاوره تحصیلی خوب و کار بلد و با تجربه می تواند اطمینان خاطری برای پدر و مادرها برای روند تحصیلی فرزندانشان باشد و کمک بزرگی خواهد بود تا در صورت نیاز به صرف هزینه برای رفع برخی از نقاط ضعف آن ها برای شرکت در کلاس های خارج از فضای مدرسه و یا شرکت در آزمونی خاص مناسب ترین و معتبرترین مراکز آموزش و برگزاری آزمون را به دانش آموزان معرفی کنند. اگر شما هم در خانه فرزندان محصل دارید و نگران آینده و خواهان موفقیت تحصیلی آن ها هستید و برای گرفتن مشاوره تحصیلی نیاز به توضیحات بیش تری دارید تا انتهای مقاله با ما باشید.
مشاوره تحصیلی

چرا این روزها داشتن یک مشاوره تحصیلی کار بلد و حرفه ای ضروری است؟

علل گوناگونی وجود دارد که نیاز به استفاده از مشاوره تحصیلی را ضروری کرده است. یکی از این عوامل می تواند تغییرات کتاب و وسایل کمک آموزشی باشد و این تغییر باعث شده تا مانند گذشته پدر و مادرها شخصا نتوانند کمک های اصولی و درستی را به فرزندان خود بکنند. در بعضی موارد شاهد بحث هایی بین والدین و بچه درمورد تفاوت آنچه که در مدارس آموخته و آنچه که از والدین به عنوان کمک در اختیارش هست شکایت دارند. این موضوع می توانند باعث اتلاف وقت دانش آموز و همینطور دادن مشورت و آموزش های غلط به او شود و آن ها را برای فهمیدن و یادگیری مسایل درسی سردرگم کند.
عامل دیگری که اهمیت استفاده از مشاوره تحصیلی را الزامی کرده، عدم شناخت دانش آموز از مهارت ها و استعدادهای خود است. این مشکل بیش تر در مقطع دبیرستان برای انتخاب رشته رخ می دهد. دانش آموزان به صرف اینکه اقوام یا دوستان من این رشته رفته اند تا در آینده مثلا پزشک یا مهندس شوند، وارد مسیری خواهند شد که با روحیات و قدرت یادگیری آن ها سازگار نبوده و فقط باعث شده زمان و هزینه هایی را صرف در یک مسیر غلط کنند که شاید امکان جبران آن در آینده پیش نیاید. این خود می تواند تبعات دیگری را هم داشته باشد مثلا شاید بتواند کنکور را با موفقیت پشت سر بگذارد و در رشته مورد نظر دانشگاهی قبول شود با گذراندن چند ترم متوجه شود از پس آن بر نمی آید یا علاقه ای ندارد، در نهایت تصمیم به انصراف از قبولی رشته محل شود یا آنکه در بازار کار به مشکل بخورد و فضای کاری او هیچ ارتباطی با مدرکش نداشته باشد.
یک مشاوره تحصیلی خوب ضمن در نظر داشتن نیاز جامع به مشاغل مختلف، همچنین شناخت شخصیت و توانایی های تحصیلی دانش آموزی که برای مشورت به او مراجعه کرده، باید در این رابطه به طور مفصل طی جلساتی دانش آموز و والدین او را از این امر آگاه کند. به عنوان بگویید میزان قبولی در رشته مختلف چگونه است هر دانشگاه با یک تقریب کلی چه رتبه هایی را می پذیرد و در صورت قبولی چه دروسی را در دانشگاه باید بگذراند، یا اینکه در حال حاضر تا چند سال آینده نیاز بازار کار به کدام رشته بیش تر بوده و کدام رشته ها اشباع شده اند و فارغ التحصیلان بیکار آن نسبت به سایرین درصد بالاتری را به خود اختصاص داده اند.
گاهی مشکلات دانش آموزان مربوط به نداشتن برنامه ریزی درست می باشد. مشاوره تحصیلی می تواند با روش های صحیح مطالعه برای هر درس، تعیین یک برنامه مناسب، معرفی منابع کمک آموزشی خوب و آزمون های مقطعی برای پایه های مختلف، تعیین ساعت های مطالعه برای یادگیری بهتر و غیره بهترین ها را در اختیار آن ها قرار دهند.
مشاوره تحصیلی

وظایف یک مشاوره تحصیلی خوب چیست؟

برخی مشاوران به جای فراهم کردن شرایط جهت به آرامش رسیدن محصلین فضا را برای آن ها استرس زا کرده و تنش های عصبی دانش آموزان را افزایش می دهند. مقایسه های بی جا به منظور ایجاد رقابت های غلط، ممکن است تبعات جبران ناپذیری را برایشان به همراه داشته باشد. مشاوره تحصیلی باید با یک برنامه درست با حفظ شرایط روحی و دادن انگیزه ( نه شکل دادن یک توهم) نقاط ضعفشان را برطرف کرده و بدون توجه به حرف دیگران و مقایسه هایی که باعث تضعیف روحیه دانش آموز شده او را برای موفقیت در آینده آماده کند.
مشاورها به عنوان یک دوست خوب باید عمل کرده و این تفکر که “رسیدن به هدف فقط با تلاش های مستمر محقق خواهد شد” انرژی های منفی( از قبیل من نمی توانم و …) را از دانش آموز دور کرده و اعتماد به نفسش را بالا ببرد و با به کار گرفتن یک روند صحیح و تلاش های بی وقفه او را به اهدافش نزدیک کند.
مشاوره تحصیلی

ویژگی هایی که مشاورهای تحصیلی باید دارا باشند

۱٫خوش خلق بودن مشاوره تحصیلی یکی از ویژگی های اصلی است که در برخورد اول با دانش آموز تاثیر گذار خواهد بود.

  1. داشتن فن بیان تاثیر گذار برای برطرف کردن نقاط ضعف
  2. داشتن اطلاعات و تخصص کافی برای دادن یک مشاوره خوب
  3. وقت کافی داشته باشد تا به موقع در جلسات مشاوره حاضر شده و به خوبی روند تحصیلی آن ها را بررسی کند
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها